nuffnang header

Sunday, 19 May 2013

Diari Sedih Seekor Kucing

Tengah mengusha youtube, ternampak pulak video sedih ni..Oloohhh sedihnya kehidupan seekor kucing (dan juga haiwan2 lain). Sebab dorg cakap manusia tak faham, kan? So ckp sekor2 je laa.. Uhukkk. ='(

Kepada manusia yg tak suka kucing or haiwan lain, tak suka takpe.. tapi jangan la sepak2 dorg okayh? Kalau makan kat gerai tu, ada mknn lebih hulur2 lah sikit kat kucing2 jalanan. Apa salahnya buat pahala free kan? Hehe. Jom2 layan video ni di hujung minggu yang hening ni. ;)



Olohhh...cedihnye tucing2 ni..don't be tacing2 ='(

p/s: Tapi kalau kite baru balik keje pukul 8 pagi, n baru dapat tido, tapi dalam masa pkul 9pagi-12tgh hari asyik kena pijak2 je dgn kucing kite sbb dia nak mkn, n every time dalam 5x dia kejut tu kita bangun n bagi makan..itu apa kes pulak tu? Tuan pulak ke kena buat diari sedih?? *pengalaman diri sendiri* =_="


p/s: jangan lupa sertai My First GiveAway Contest 2015 kalau nak menang set kurung untuk raya haji ni ;)

10 comments:

  1. haha..cute..n sedih la..tpi prngai kucing awk tu sme mcm kcing sy..slgi x bgi mkn..tepi telinga kite die mengiau nak makan...nasib baik syg..kalau x buat x tau je..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kan..?? nasib baik syg...yela..merungut,merungut jugak..tapi bila dorg buat mcm tu, comel jugak tgk sbnrnya..hehe =D

      Delete
  2. i&famly pn kne gak camtu...even ank i baru 1yr pn kne...kkadang senyum srg2...funny siot...buuu...buuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..yeke? olohhh...comelnye baby kena kacau dgn kucing! hehe..yela..wlaupun kkdg rasa mcm disusahkan dgn perangai2 dorg..tapi kkdg tersenyum sorg2 n bahagia je rasa tgk dorg..hehe =D

      Delete
  3. Sedih plak pikirkan derita tuan kucing

    ReplyDelete
  4. Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...


    Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  5. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...


    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...

    ReplyDelete