nuffnang header

Friday, 28 August 2015

Cara Tukar File PDF Kepada JPG

Alright nak share benda senang je malam ni. Sebab baru je buat, so terasa nak share pulak. Kadang-kadang file yang kita upload tu dalam format pdf kan, jadi bila kita nak upload file tu dekat mana-mana tak boleh sebab nak upload gambar kena dalam from jpeg, png, dan seangkatan dengan nya. Jadi ni cara yang sangat mudah nak tukar file pdf ke jpg ye.

Cara- cara nya:

1. Masuk website http://pdf2jpg.net/

2. Ikut cara no 1-3 di gambar bawah ni




3. Clik butang 'Download' untuk download file tu dan save lah dekat mana2 folder yang anda suka. Hehe

Done! Selamat Mencuba =)

6 comments: