nuffnang header

Sunday, 15 March 2015

Homemade Wetfood Kucing

Harini nak share resepi wetfood kucing. Weee. Hehe. Tapi yang ni memang very the simple one lah. Ada lagi satu resepi yang gunakan agar-agar tapi that one nanti lah kita share. Yang harini nak share resepi ayam rebus+labu rebus je.


1. Potong labu dan buang biji2 tu untuk direbus.

2. Dah potong, ready untuk direbus. Rebus asing2 pun boleh, rebus sekali pun boleh. 

3. Dah settle rebus, buang kulit labu tu and masukkan dalam bekas. Gambar untuk ayam yang dah direbus tak sempat nak ambil sebab busy. Haha. Dada ayam yang direbus tu dicarik-carikkan je.

4. Gaulkan sekali dan boleh bagi diorang makan terus or simpan dalam fridge. Doneeee!! Senang je kan. Yang penting sihat dan kucing suka sangat2.

Tengok si Latte tu, dah habis dalam bowl dia, pegi curik ayam dalam bowl Shelly. Ish ish ish...

Memang kucing suka sangat2. Berbaloi Mummy dorang ni penat2 masakkan. (Padahal rebus je). Haha

Dah habis makan ape lagi. Terbongkang laaaa jawabnye.

p/s: jangan lupa sertai My First GiveAway Contest kalau nak menang set kurung untuk raya haji ni ;)

No comments:

Post a Comment